Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
  • ...
    ...
  • ...
    ...
  • ...
    ...
  • ...
    ...
  • ...
    ...
Dzisiaj jest: 8 Czerwiec 2025    |    Imieniny obchodzą: Ada, Maksymilian, Seweryn

Ach czekolada, czekolada

 

Każdemu się wydaje, że czekolada to tylko słodki przysmak, który ma dużo kalorii. A naukowcy mówią, że oddziaływanie czekolady na organizm człowieka jest korzystne i wielokierunkowe. Zmniejsza stany zapalne, ochrania komórki nerwowe przed degeneracją, poprawia funkcjonowanie serca i naczyń, reguluje gospodarkę węglowodanową, korzystnie wpływa na skład flory jelitowej oraz bardzo poprawia nastrój. Na zajęciach świetlicowych wykorzystaliśmy czekoladę do zajęć kulinarnych, bawiąc się przy tym znakomicie oraz przygotowując słodki deser. Zachęcamy innych do wspólnej zabawy w kuchni z rodzicami z wykorzystaniem czekolady.