Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

„Smakujemy” dary jesieni

 

Na zajęciach świetlicowych dzieci zostały „zasypane” owocami i warzywami jesiennymi. Wśród warzyw znalazły się między innymi mało popularne u dzieci: kalarepa, rzodkiewki, kalafior oraz brokuł. Dodatkowo dzieciaki miały okazję zobaczyć bardzo dużego arbuza wyhodowanego na działce w Woli Pasikońskiej.
Trzeba pamiętać, że jesienne owoce i warzywa to doskonałe źródło witamin i minerałów, które mają ogromny wpływ na odporność organizmu, zwłaszcza kiedy za oknem jest szaro
i ponuro. Naturalne wzmocnienie układu immunologicznego to naszym zdaniem najmocniejszy argument mówiący o tym, aby warzywa i owoce jeść jesienią. W zasadzie wszystkie warzywa i sezonowe owoce jesienne dostarczają nam witaminy C, witamin z grupy B i antyoksydantów, dzięki czemu nasz układ immunologiczny działa lepiej.